Mustikkaboston
Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa
0,75 tl suolaa
11 g kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
200 g voita
Täyte:
2 dl kuningatarhilloa
1 rkl perunajauhoa
Tee pullataikina ja anna kohota. Kun taikina on tarpeeksi kohonnut painele ilmakuplat pois. Ota pieni pala taikinaa ja kaulitse se noin 22 cm halkaisijan olevalle vuoan pohjalle.
Kauli loput taikinasta yhdeksi isoksi levyksi. Sekoita hilloon perunajauho ja levitä täyte levylle. Rullaa levu tangoksi ja leikkaa reiluiksi paloiksi kakkuvuokaan. Kohota leivonnaisia 20 minuuttia, voitele kananmunalla ja paista 200 asteisen uunin alaosassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti