maanantai 12. tammikuuta 2009

Mustikkaboston

Viime viikon kokeilu kahvittelu illalle. Täytteen löysyyden kanssa oli hieman ongelmia mutta kyllä se ihan hyvin paistossa pysyi pullien sisällä.


Mustikkaboston

Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
1 rkl kaardemummaa
0,75 tl suolaa
11 g kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
200 g voita

Täyte:
2 dl kuningatarhilloa
1 rkl perunajauhoa

Tee pullataikina ja anna kohota. Kun taikina on tarpeeksi kohonnut painele ilmakuplat pois. Ota pieni pala taikinaa ja kaulitse se noin 22 cm halkaisijan olevalle vuoan pohjalle.

Kauli loput taikinasta yhdeksi isoksi levyksi. Sekoita hilloon perunajauho ja levitä täyte levylle. Rullaa levu tangoksi ja leikkaa reiluiksi paloiksi kakkuvuokaan. Kohota leivonnaisia 20 minuuttia, voitele kananmunalla ja paista 200 asteisen uunin alaosassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti