Poikkeuksellisen opiskelusyksyn vuoksi on jokapäivä joutunut tekemään ruuan päivisin kotona itselle. Koulun ruokalan ruuat eivät juurikaan houkuta, joten koska mahdollisuus kotona syömiselle on ollut ei ole tullut harkittua edes koulussa syömässä käyntiä. Nyt piti keksiä käyttöä jo hetken jääkaapissa seisseille perunoille, joten päädyin siskonmakkarakeiton tekemiseen. Tästä riittääkin sitten useammaksi päiväksi ruoka, eikä tarvitse miettiä heti huomenna mitä taas söisi.
500 g siskonmakkaroita
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio (tai liha)
n. 15 kpl:ta maustepippureita
4-6 perunaa
keittovihanneksia
Kiehauta vesi ja lisää kasvisliemikuutio ja pippurit joukkoon. Lisää kuutioidut perunat ja anna kiehua 10 minuuttia.
Lisää tämän jälkeen keittovihannekset ja odota että keitto kiehuu uudelleen. Kun keitto kiehuu, purista siskonmakkarat kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon ja keitä noin 10 minuuttia.
Tarkista lopuksi perunoiden kypsyys ja silppua pinnalla persiljaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti