Ensimmäinen tomaattikeittokokeilu tässä taloudessa. Tämä ohje oli kuulemma 1970-luvulta, eli hieman perinteisempää mallia. Ehkä sen vuoksi tomaatteja ei kaltatakkaan, kuten monissa uudemmissa ohjeissa. Todella helppo ohje ja varmasti helpompi vielä valmistaa jos taloudesta löytyisi kattila mihin koko satsi olisi mahtunut (vaikka tehtiinkin vain 3/4 alla olevan ohjeen mitoituksesta).
Ensi kerralla täytyy vain olla tarkempi tomaattien valitsemisen kanssa, enemmän makeutta olisi saanut olla. Monet lisäävät myös kermaa joukkoon pehmeyttä tuomaan, harkintaan siis myös senkin käyttö.
½ kg perunaa
2 l vettä
suolaa
mustapippuria
basilikaa
kurkumaa
voita
Keitä kattilassa kaikkia aineita tunti, jonka jälkeen siivilöi neste pois. Soseuta jäljelle jääneet tomaatit sekä perunat ja kiehauta sose vielä kerran kattilassa. Lisää lopuksi joukkoon hieman voita makua antamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti